Razno

Soda bikarbona kao lek za rak, gljivice, probavu i još…

soda-bikarbona-lek

Šta je zapravo soda bikarbona

Soda bikarbona ili natrijum bikarbonat (NaHCO3) je sredstvo koje ima mnogo namena. To je vrsta belog praha koja može da se otapa u vodi i onda konzumira, ali ćemo o tome detaljnije kasnije u tekstu. Koristi se i tokom kuvanja, tokom svakakvog čišćenja (pretežno onoga što se teže čisti) u domaćinstvu, ali je i veoma lekovita iako se o tome malo manje priča i manje zna. Ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje – morate da omogućite baznu i alkalnu sredinu Vašem organizmu. To ćete omogućiti tako što ćete u svoj organizam unositi što više voća i povrća, ali se takva sredina može stvoriti i uz pomoć sode bikarbone. Zapravo, kada bismo tražili neko univerzalno i prihvatljivije svakodnevno ime – ovaj beli prah bismo mogli nazvati „Čudotvorcem“ – razloge za ovo ćemo veoma brzo i navesti.

Za šta je sve dobra soda bikarbona

Soda bikarbona ima dobre alkalne karakteristike i samim tim doprinosi smanjenju kiselosti organizma, odnosno, smanjuju se uslovi za stvaranje težih bolesti. Ako ste se odlučili da konzumirate sodu bikarbonu najbolje je da konzumirate onu bez aluminijuma, a takva se može naći u većini apoteka.

Problemi sa probavom: soda bikarbona pomaže kod nadutosti, mučnine i kod žgaravice. Ne treba previše uzimati i nema potrebe sodu bikarbonu uzimati radi prevencije, nego tek kad se pojavi jedan od navedenih problema.

Problemi sa gljivicama: dosta ljudi ima probleme sa gljivicama, a posebno je tu istaknuta kandida. Kako biste se oslobodili kandide, koja se može pojaviti na koži, jeziku i polnim organima, možete sebi da napravite kupku gde ćete staviti čašu sode bikarbone. Ona će lekovito da deluje na kožu. Ovaj tretman traje 7 dana, i ne treba preterivati.

Protiv peska ili kamena u bubregu: kod ozbiljnijih slučajeva je neophodna i hirurška intervencija, ali kada situacija nije toliko alarmantna – postoji i prirodan lek. Upotrebom sode bikarbone može se čak i pospešiti rastvaranje i izbacivanje peska ili kamena. Svako jutro jednu ravnu kafenu kašiku rastvorite u čaši vode. Konzumirajte slobodno svaki dan. Treba napomenuti da ako osoba ima ozbiljnije probleme sa bubrezima – nikako ne sme da konzumira sodu bikarbonu, ona je kod bubrega dobra samo kod problema sa peskom i kamenom. A ne sme se davati ni deci mlađoj od 5 godina.

Infekcije povezane sa urinarnim traktom: rečeno je da soda bikarbona stvara alkalno stanje u organizmu – a iz tog razloga se smanjuje broj bakterija i infekcija koje moge da krenu da se razmnožavaju. Stavite malu kašiku sode bikarbone u 2 litre vode. Može da se konzumira po nekoliko dana.

Lek za giht: ova bolest jeste povezana sa urinarnim traktom, ali se ovde pojavljuju mokraćne kiseline. A ovaj lekoviti prašak neutrališe pH vrednost u Vašoj mokraći. Za lečenje gihta isto napravite „koktel“ od soda bikarbone i vode i popijte posle večere.

Protiv oštećenja zuba: kako biste smanjili količinu kiselina koja mogu da Vam oštete zube konzumirajte ovaj čudotvorni prah. Ispirajte usta nekoliko puta na dan rastvorom od istog praha.

soda bikarbona za zube

Za svež dah: kako biste uvek imali svež dah nije – nije samo pasta za zube prava stvar, kao ni žvakaće gume i bomboni. Tu je i soda bikarbona. Ispirajte usta i grlo sa pola čaše vode i prstohvatom od sode bikarbone. Odmah ćete osetiti razliku.

Protiv neprijatnih mirisa: posebno se odnosi na neprijatne mirise nogu. Tokom kupanja sebi u kadu ubacite malo soda bikarbone. Ona može da neutrališe neprijatan miris, a tako isto i kod obuće, ubacite malo u obuću i videćete šta se dešava, tačnije – osetićete razliku. A ako imate problema i sa čestim znojenjem i naravno neprijatnim mirisom koji ga prati u stopu, natopite gazu vodom i sodom bikarbonom i stavljajte tu gazu ispod pazuha. Neprijatni mirisi će nestati.

soda bikarbona limun

Lek protiv prehlade: jednu kašićicu soda bikarbone rastvorite u 250 ml vode. U ovo dodate pola isceđenog svežeg limuna. Promešajte dobijenu smesu i pijte je ujutro čim se probudite. Naučno je čak dokazano da ovaj lagan recept smanjuje trajanje gripa i prehlade, a to je veoma značajno jer znamo koliko prehlade mogu da budu dosadne i neugodne. Ovaj lek konzumirajte bar 3 dana zaredom.

Protiv bolova u grlu: pola kafene kašike ubacite u jednu običnu čašu vode. Posle sledi ispiranje grla, bar četiri dana, i tako će kiselina koja ometa Vaše grlo i koja izaziva bol veoma brzo nestati.

Za snažan imunitet: ukoliko želite svako jutro da se budite bez osećaja umora i kao da se niste naspavali, i ako želite da budete zdravi uopšteno gledajući – svako veče pred spavanje popijte čašu vode sa jednom kašićicom sode bikarbone uz 500 mg vitamina C. Na ovakav način ćete dobiti prirodnu šumeću tabletu. Koja je mnogo bolja od onih kupovnih i hemijski prerađenih.

Protiv iritacija i infekcija u ustima: preporučeno je da dva puta na dan, ujutro kada ustanete i uveče pre spavanja ispirajte usta sa rastvorom sode bikarbone u 250 ml vode. Ovo će Vas osloboditi od svih vrsta ifekcija koje mogu tu da se pojave.

Upala mišića: sportisti često mogu da pate od upale mišića. Dolazi do gomilanja mlečne kiseline i ona izaziva bol u mišićima a izaziva i umor. A da biste, kao pravi sportista, izdržali duže i mogli da pružate bolje rezultate – preporučuje se konzumiranje sode bikarbone. Ona će ubažiti simpotome upale mišića i nećete toliko često osećati taj neprijatan bol. Bićete bolji i pružaćete svoj maksimum.

Kada Vas ujede insekat: soda bikarbona može da ublaži ujede raznih insekata. Nanesite soda bikarbonu, naravno u mešavini sa vodom. Ubrzo će mesto ujeda insekta da nestane.

Pravi „Čudotvorac“

Univerzalan lek, nešto kao i đumbir. Mnoge stvari mogu da se leče, pa i izleče pomoću soda bikarbone. Navedeno je nekoliko češćih problema i bolova/bolesti koje mogu da se tretiraju uz pomoć sode bikarbone. A i korisna je sama po sebi i za svakodnevno konzumiranje u umerenim količinama jer stvara uslove u kojim se ne mogu tako lako stvoriti infekcije i bakterije. Koji je onda Vaš izgovor da ne krenete sa preventivnim konzumiranjem? Nećete morati ni kod lekara da idete i da se savetujete oko nekih težih oboljenja, jer ćete ih na ovaj način unapred sprečiti.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Inline
Inline